Amprentele obiectelor din jurul meu - proiect cultural PALM

Fiecare palmă are amprente unice, fiecare deget este diferit de celălalt! Însă nu doar noi, oamenii, ne putem lăuda cu aceste caracteristici, ci și frunzele!

Proiectul cultural din acest an școlar, denumit PALM (Portable Art & Life Museum) invită la o explorare a lumii din jurul nostru, pentru a o așeza în PALMĂ și a o observa, asculta, descoperi. Doar de atât avem nevoie pentru a ajunge, mai apoi, la descoperire de sine.

Dacă privești cu atenție nervurile frunzelor, poți observa că acestea au un aspect special, diferit de al altor frunze. Unele sunt fine, abia perceptibile, altele sunt mai accentuate. Unele mai scurte, altele mai lungi. Unele mai rare, altele mai dese. Pentru a le observa îndeaproape, pentru a le analiza și a le surprinde unicitatea, copiii au redat amprentele frunzelor pe foi de hârtie. Cu fiecare mișcare a mâinii, cu fiecare pată de culoare cerată, lăsată pe coala albă, frumusețea frunzei se arată din ce în ce mai clar sub ochii copiilor, spre mirarea și încântarea lor.

Totul este interesant! Totul se aseamănă și totul este unic!