Aventuri în lumea șahului
Festivalul internațional al șahului în școală

Elevii liceului teoretic ELF au participat pentru prima dată la Festivalului Internațional al Șahului în Școală organizat de Asociația ISCU – International School Chess Union la Ploiești (3-9 iulie). Festivalul a reunit participanți din peste 70 de școli din România și din alte 7 țări. La finalul celor 5 zile de turneu pline de emoție, zâmbete dar și momente grele, dorim să-i felicităm pe cei 4 participanți 

  • Aniela Lichtenberg (clasa a III-a B) 
  • David Dunca (clasa a IV-a D)
  • Miruna Iuoraș (clasa a V-a A)
  • Vlad Savu (clasa a VI-a C)

pentru curajul și determinarea de care au dat dovadă. Acest turneu i-a transformat din colegi în coechipieri și apoi în prieteni, obținând împreună locul 24 din cele 76 de echipe înscrise. Povestea celor 5 zile de turneu a fost scrisă cu emoție de doamna Adriana Dunca. Elevii au fost încurajați pe tot parcursul turneului de Adriana Dunca, Ștefan Dunca, Laura Savu și Ovidiu Chinan. 

„Ne-am întâlnit în curtea școlii pregătiți de aventură, un prim concurs de șah în echipă. Ne-am cunoscut mai bine pe drumul care ne ducea la Ploiești, povestind despre jocuri, șah, școală, baschet și prieteni. După ce ne-am cazat și am luat cina, am căutat cea mai bună înghețată din oraș, pe care am agreat să o degustăm din nou după fiecare victorie din cadrul turneului. 

Festivitatea de deschidere ne-a adus zâmbet pe buze privind dansuri care mai de care mai interesante. Am ascultat solemn imnul țării, după care ne-am pregătit de primele partide.  Cu bucurie și zâmbete am ieșit învingători din prima rundă! Înghețata ne aștepta și spiritul de echipă se contura tot mai clar. În următorul meci, al doilea, am pierdut toți, așa că a fost supărare mare. Ne-am odihnit puțin, apoi am continuat antrenamentele să fim pregătiți pentru meciul de după-masă, unde ce să vezi, am câștigat toți! Cea mai omogenă echipă, clar, noi suntem! Cină și înghețată 🙂 Ne-am sunat părinții fericiți. 

Am profitat de ziua liberă a turneului și am pornit într-o nouă aventură: o primă experiență într-un Escape Room, urmată de relaxarea vizionării unui film. Antrenamentele pentru turneu au continuat și azi. 

A patra rundă de joc ne-a dat de furcă și întreaga echipă a pierdut. Dar lupta continuă, mai sunt 3 partide! Înghețata a fost delicioasă după câștigarea partidei 5 de către întreaga echipă! Pentru următoarele două partide, jocul devine tot mai dificil așa că ne bucurăm de victoriile obținute de Aniela și David (partida 6), Aniela și Miruna (partida 7).  Fiecare joc aduce noi provocări, strategia și atenția jucătorilor fiind la cote maxime. La fel și emoțiile noastre, ale echipei de susținători! 

Sâmbătă seara a avut loc festivitatea de premiere. Admirăm dansuri frumoase, ascultăm imnul și ne bucurăm că la primul nostru concurs de șah în echipă am obținut locul 24 din 76 de echipe. Facem poza de final cu toate echipele, și ne bucurăm de câte amintiri și prietenii noi ne-a creat în această săptămână! 

Duminică ne-am pornim spre casă, gândindu-ne cu drag la părinți, dar și la ce oportunitate magică ne-a oferit pasiunea pentru șah: am descoperit locuri noi, am legat prietenii și amintiri pe care le vom păstra cu drag! Șahul antrenează mintea, construiește încredere în sine, ne învață despre răbdare, creativitate și concentrare, aducând spiritul de competiție și echipă împreună! Felicitări tuturor pentru rezultatele obținute!”

Promitem să revenim cu vești din următoarele evenimente șahiste pe care le așteptăm cu mare drag. De anul trecut am început să construim o cultură și tradiție a șahului în Liceul Teoretic ELF alături de Alin Marcu de la Clubul de Șah Pegas Cluj (www.pegascluj.ro). Din toamna acestui an vor fi și mai multe clase din ciclul primar (16 din 20) care vor avea ore de șah incluse în oferta școlii.