Conferința DOR Septembrie 2023

       Conferințele ELF au fost gândite ca spațiu de reflecție pentru comunitatea noastră, pentru toți cei care au grijă ca, zi de zi, povestea școlii să fie transpusă în peste 1400 de  povești, de la cei mai mici până la cei mai mari, de la primele cuvinte rostite până la eseuri și dezbateri complexe.

       Rare sunt ocaziile care ne aduc pe toți împreună, de la grădiniță până la liceu, așadar, 1 septembrie 2023 a marcat un punct de reflecție pentru a da startul unui an ce se anunță plin de drumuri cu semnificație. 

       Conferința DOR a lansat invitația la a creiona împreună parcursul lui 2023-2024,  la a imagina și cartografia locurile și personajele care vor da farmec și sens experiențelor de învățare ale acestui an școlar. 

       Am scos din Rucsacul cultural papucii de drum, tovarășii de dor și, vom adăuga, pas cu pas, pe parcursul drumurilor, căutarea de sens. 

       Mulțumim invitaților noștri pentru provocările și întrebările lansate în cadrul conferinței ELF,  pentru motivația, inspirația și emoția transmise cadrelor didactice din comunitatea noastră.

       Vă invităm să intrați în lumea imaginată prin DOR: 

  1. Domnul Profesor Adrian OpreDecanul Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității Babeș-Bolyaicare a vorbit despre provocările generației digitale și prejudecățile care ne pot altera actul educațional 
  1. Claudia Indreica, psiholog, CEO Psihoselect care ne-a provocat să ne întrebăm despre cum construim o cultură a încrederii și a performanței, într-o lume care formează viitorul
  2. Alin Ușeriu, care ne-a dus pe firul fascinantei povești Via Transilvanica, drumul care unește
  3. Andreea Goldiș, director educațional Liceul Teoretic Elf, cu interogații despre dincolo de ce și cum predăm și cele trei dimensiuni ale învățării conștiente.
  4. Coordonatorii Departamentelor strategice ELF: Andrei Dullo, Gabriela Danciu, Ovidiu Chinan, Cătălina Baci

Facilitator vizual: Cristina Labo.