Informații generale

Programul de funcționare al Grădinițelor ELF este între ora 8:00 și 18:00.

Ținând cont de particularitățile de vârstă, nevoile copiilor, orarul este unul specific în funcție de grupă, după cum urmează:

GrupaInterval orar intrareInterval orar preluare copii
Baby/Mică8:00-8:3016:30-17:00
Mijlocie8:30-9:0017:00-17:30
Mare8:30-9:0017:30-18:00

*Intervalele orare pot suferi modificări, în funcție de particularitățile fiecărui sediu.
**Intervalele de preluare a copiilor pentru grupele mici, mijlocii și mici au caracter de recomandare, pentru a putea asigura, din punct de vedere organizatoric, buna desfășurare a programului de ieșire afară/timp petrecut în curte.

Informații utile / Q&A

Deoarece știm că aveți multe întrebări la început de drum, am făcut o selecție a celor mai frecvente nelămuriri, cu răspunsurile și explicațiile necesare.

Numărul de copii variază între 15 și 18, în funcție de particularitățile sediului și ale sălilor de grupă.

Sunt două cadre didactice (sau un cadru didactic și un cadru auxiliar) la fiecare grupă. De la grupa baby până la grupa mare, există un cadru didactic, care desfășoară activitatea de învățare la grupă, dimineață și un cadru didactic (sau auxiliar, pentru grupele baby și mici), care asigură supravegherea copiilor pe perioada programului de după-amiază.

Avem grupe cu predare atât în limba germană, cât și în limba engleză, după cum regăsiți în tabelul de mai jos.

După confirmarea locului în grădiniță, cadrul didactic de la grupă vă va transmite toate informațiile cu privire la obiectele necesare, programul de grădiniță, via email, înainte de începutul anului școlar.

Fiecare părinte beneficiază de acces gratuit la aplicația Kinderpedia, o platformă de comunicare online care permite părinților să primească informații legate de copilul lor. Acestea se completează zilnic de către cadrul didactic de la grupă și pot fi accesate prin intermediul aplicației.

Da, se fac înscrieri și în timpul anului școlar, dacă există locuri disponibile. În general însă, locurile se ocupă după prima etapă de înscrieri, care are loc aprilie-mai pentru anul școlar următor.

Vârsta minimă de la care se pot înscrie copiii în grupa baby este de 2 ani împliniți, singurele excepții sunt situațiile în care copiii împlinesc doi ani până în luna noiembrie a anului respectiv. Pentru înscrierea în grupa baby, e important să existe o grupă pentru acest nivel de vârstă la sediul vizat.

Cursurile opționale disponibile în fiecare sediu sunt anunțate la începutul anului școlar, în cadrul ședințelor cu părinții.În general, oferta este aceeași în fiecare sediu, însă ea poate varia, în funcție de specificul sediului, localizarea sa și interesul copiilor pentru anumite cursuri. Până acum, cursurile oferite au fost: înot, Mindlab, dans, muzică, atelier de dezvoltare socio-emoțională, pian, karate, etc.

Preșcolarii înscriși în Grădinițele Elf, vor avea PRIORITATE la înscrierea în ciclul primar, dar nu garanția unui loc. În cazul în care numărul solicitărilor excede numărul locurilor disponibile, se vor aplica criterii de departajare, anunțate din timp, pe site-ul nostru.