Ferestrele dispuse în număr mare pe întreaga înălțime a etajelor, dimensiunea sălilor de clasă și ventilarea acestor spații definesc spațiul adecvat în care copiii își vor petrece timpul. În construcția și finisarea clădirii s-au folosit izolații termice, hidrofuge, pentru economia de energie și protecția împotriva zgomotului, de ultimă generație. Se va asigura iluminarea și ventilarea naturală a tuturor spațiilor prin intermediul ferestrelor dispuse pe laturile estică, vestică și sudică a clădirii. Iluminatul artificial va fi preponderent incandescent pentru spațiile locuibile și fluorescent pentru spațiile tehnice.
„Verticalele albe, modulare ale fațadelor dispuse dezordonat în ordine, permit devierea de la regulă și conferă imaginii de ansamblu liniște și identitate. Faimosul arhitect Cesar Pelli a spus o dată că „Dorința de a atinge cerul este adânc înrădăcinată în psihicul uman.” Terasa de la nivelul superior al clădirii, amenajată pentru socializare, sport și recreere culminează și completează procesul de schimbare, aducând cerul cu un pas mai aproape.”, completează arhitectul clădirii, Laura Bojescu.
„Mutarea gimnaziului și liceului în acest spațiu reprezintă un pas important pentru școala noastră și sperăm ca entuziasmul de a găsi cele mai bune soluții pentru învățământul clujean, să ne rămână alături mereu. Ne bucurăm pentru oportunitatea de a continua dezvoltarea școlii noastre în acest loc nou, pe care îl prețuim și care sperăm să găzduiască povești înaripate, așa cum ne-am obișnuit până acum. Sper ca acest loc minunat să ne ofere un impuls valoros tuturor, iar povestea școlii Elf să continue să fie rostită, cu un glas răsunător, așa cum este spiritul său.’’ Ana Câmpean, directorul executiv al Liceului Teoretic „Elf”.