De ce NOI ?

Am construit în ultimii 22 de ani o școală care răspunde atât provocărilor societății românești, cât și europene.
Împreună cu părinții și elevii îmbunătățim constant maniera de predare, captând interesul față de materia predată, stimulând curiozitatea și gândirea creativă.

Preocuparea noastră permanentă este dezvoltarea complexă a elevilor, într-un mediu confortabil și sigur, oferindu-le cele mai bune șanse în carieră și în viață.

Toate acestea sunt posibile printr-o comunicare constantă între elevi, profesori și părinți, respectând valorile fundamentale în care comunitatea noastră școlară crede cu tărie:
creativitate, empatie, responsabilitate, competență.

De ce să urmezi nivelul liceal la ELF?

Liceul Teoretic “Elf” este autorizat pentru nivelul liceal de către Ministerul Educației, prin urmare este respectat curriculum-ul național și obiectivele setate în acesta.
După absolvirea liceului de către prima promoție, în anul școlar 2020-2021, vom depune cererea de acreditare a nivelului liceal.

Credem într-o atitudine față de învățare bazată pe gândire critică, pe cercetare, explorare și pe evaluarea procesului de învățare, prin utilizarea de strategii educaționale adaptate nevoilor elevilor din societatea actuală.
Promovăm munca în echipă, colaborarea, empatia și respectul, ceea ce duce la rezultate academice excelente ale elevilor.

Profesorii noștri au în egală măsură experiență și deschidere către nou, învățând în permanență.
Entuziasmul, competența și căldura cu care au răspuns provocării de a face parte din echipa liceului nostru reprezintă cheia succesului elevilor și al nostru ca echipă.

Criteriile de admitere în clasa a IX-a

Criteriile de admitere în clasa a IX-a sunt: media de admitere minimum 8.50, media 10 la purtare în ciclul gimnazial și interviu în limba engleză.

Ofertă educațională - liceu

Liceul Teoretic “Elf” școlarizează în anul școlar 2020-2021 în următoarele clase:

1 clasă a IX-a

1 clasă a X-a

1 clasă a XI-a

1 clasă a XII-a

Limba de predare: limba română

Limbi moderne: limba engleză (limba 1) și limba germană/franceză (limba 2)

Pe lângă disciplinele prevăzute în curriculumul național, oferta noastră cuprinde:

Modulul “Dezvoltare personală” , care cuprinde cursuri de Gramatica limbii române, Oratorie, Cinematografie, Grafică, Drama, Creative Writing, Limba spaniolă (în funcție de opțiunile elevilor sunt diferite în fiecare an școlar).

Modulul “Științe”, care oferă pregătire la disciplinele: biologie, fizică, chimie, atât pentru bacalaureat, cât și pentru admiterea la facultățile de medicină, farmacie, stomatologie.

Modulul”Tehnic”, care oferă pregătire la disciplinele: matematică și informatică, atât pentru bacalaureat, cât și pentru admiterea la facultățile tehnice de arhitectură, construcții, inginerie, design etc.