Program educațional

*Datorită contextului actual, pentru a respecta normele în vigoare şi ca măsură de prevenţie împotriva infectării cu noul tip de Coronavirus, programul grădiniţei va suferi, temporar, modificări. Orarul grădiniţei în acest moment este 8.00-18.00, cu program de intrare-iesire separat, pentru fiecare grupă în parte. Vom reveni la programul obişnuit, odată cu normalizarea situaţiei, la nivel naţional.

Fiind o instituție particulară acreditată, programul educațional al Grădinițelor Elf are la bază curriculumul naţional, abordat prin intermediul programei noastre specifice de predare în limba engleză şi germană. Această programă stă la baza indentităţii noastre, ca instituţie de învăţământ preşcolar, iar de-a lungul celor 24 de ani a suferit modificări, completări, perfectări pentru a fi în acord cu nevoile de dezvoltare şi interesele copiilor, de-a lungul generaţiilor.

În prezent vizăm o abordare transdisciplinară, cu conţinuturi integrate, creând o imagine de ansamblu asupra posibilităţilor de valorificare a cunoştinţelor transmise.

Pornind de la nevoia de echilibru a copiilor, am elaborat alături de specialişti, un curriculum de dezvoltare socio-emoţională complex, care are la bază premisele educaţiei empatice.

Ce este dezvoltarea socio-emoţională şi de ce considerăm că e importantă?

Dezvoltarea socio-emoţională se referă la dobândirea unui set de abilităţi care includ: capacitatea de a recunoaşte şi de a-şi regla propriile emoţii, recunoaşterea emoţiilor şi a perspectivei altora, gestionarea constructivă a situaţiilor interpersonale – inclusiv rezolvarea problemelor şi soluţionarea conflictelor, menţinerea relaţiilor pozitive cu ceilalţi. 

Cercetările privind impactul acestor abilităţi arată că acei copii care se dezvoltă în cadrul programelor de educaţie timpurie se descurcă mai bine în viaţa de şcolar, au mai mulţi prieteni şi au mai mult succes în viaţă. În cadrul Grădiniţelor Elf avem oportunitatea de a contribui activ la dezvoltarea acestor abilităţi în copilăria timpurie.

Consideram că o dezvoltare socio-emoţională adecvată este premisa dezvoltării cognitive ulterioare.

Mai multe detalii despre curriculum-ul nostru de dezvoltare socio-emoţională găsiți aici.

Pornind de la nevoia de libertate şi de explorare a copiilor, am dezvoltat un program de educaţie outdoor care are la bază contactul cu natura şi mediul înconjurător. In cadrul zilelor petrecute la pădure, în drumeții sau în activităţi de grădinărit, învăţăm împreună sustenabilitatea, normele de siguranţă în aer liber şi dragostea pentru tot ce ne înconjoară.

Cursuri opționale

Pentru că ne dorim ca cei mici să aibă oportunitatea de a-şi descoperi talentele şi aptitudinile, de a intra în contact cu pasiuni noi, de a crește și a se dezvolta pe cât mai multe paliere, am îmbogăţit programa cu multe cursuri extra, pe interesul şi capacităţile copiilor.

Mai multe detalii despre oferta de cursuri opționale și incluse găsiți aici.

O zi la grădiniță

Fiecare zi la grădiniţă este o oportunitate de a învăţa lucrui noi şi interesante, de a explora, de a ne face prieteni şi de a porni în aventuri minunate împreună!

Ce facem în fiecare zi la grădi?

7.30-8.30 – Primirea copiilor & Jocuri și activități alese – Arrivals & Morning Activities

8.30-9.00 – Servirea mesei de mic-dejun –– Breakfast Time

9.00 – 9.30 – Intâlnirea de dimineață –Morning Gathering/Meeting, Circle Time

9.30-10.30 – Activități pe domenii experiențiale (Limbă și comunicare, Științe, Estetic și Creativ, Om și Societate, Psihomotricitate – abordate integrat sau transdisciplinar) –– We learn about the world around us!

11.00 – Gustarea de fructe – Snack Time – Fruit Salad

    • Cursuri extra-curriculare în funcție de orarul grupei – Extra-curricular activities (Sports, Art, Relax Kids, Outdoor Learning)
    • Ieșire afară în aer liber în funcție de orarul grupei –  Outdoor playtime

12.00-13.00 – Servirea mesei de prânz (în funcție de orarul grupei) – Lunch Time

13.00-15.30 – Programul de somn și odihnă – Rest Time/Quiet Time

15.30-16.15 – Servirea gustării – Afternoon Snack

16.15-17.00 – Activitati instructiv-educative sau Cursuri opționale (în funcție de programarea lor pe zile) sau – Afternoon Learning & Playtime and Extra-curricular activities at choice.