SCENARIUL “ROȘU”

VS.

SCENARIUL “VERDE”

Misiunea Liceului teoretic ‘Elf’:

Prin utilizarea de strategii diverse și adaptate la nevoile elevilor, prin implementarea unui curriculum îmbogățit și programe de dezvoltare socio-emoțională, Liceul Teoretic Elf urmărește crearea unui mediu educațional prietenos, în care fiecare să se simtă respectat și în siguranță, motivat să învețe și să se dezvolte, încurajat să fie creativ și să se exprime în modalități diverse, stimulat să devină indepedent, responsabil și atent la nevoile celor din jur.

 

Ce înseamnă “scenariul roșu” pentru școala noastră? Cum se desfășoară prima zi de izolare?

*ne asigurăm că avem acces la adresa de e-mail de școală.
* ne asigurăm că știm să intrăm pe Google Classroom și pe Google Meet.
* intrăm online pentru câteva ore pentru a discuta ce urmează să se întâmple în următoarele zile.
*elevii vor primi orarul pentru zilele  de învățare online.
*elevii vor avea o sesiune de 50 de minute în care vor discuta despre această situație, fie cu psihologul școlii, fie cu cadrul didactic al clasei.
*ne asigurăm că liniștim elevii, le explicăm că aceasta este o situație .temporară și le asigurăm confortul fizic și emoțional care să susțină învățarea eficientă în varianta online.

Echipament tehnic necesar copiilor:

* PC sau laptop cu webcam – de evitat tabletele și/sau telefoanele mobile.
* Căști cu microfon – sunt bune și cele de telefon dacă se pot conecta la calculator/laptop.

Ce înseamnă “scenariul verde” pentru școala noastră?

Ceea ce dorim să vă transmitem pe această cale este să avem cu toții încredere în anchetele epidemiologice care se realizează cu privire la fiecare caz confirmat Covid și în măsurile impuse de autorități. Reiterăm faptul că decizia de a suspenda temporar cursurile unei clase/cursurile școlii sau de a izola un profesor nu aparține școlii, ci se aplică în urma anchetei epidemiologice realizate de Direcția de Sănătate Publică.

De-a lungul verii, am căutat toate soluțiile viabile pentru a-i primi pe elevi în siguranță la școală și depunem în continuare eforturi deosebite pentru a menține starea de sănătate, dar și de calm în școală. Ne bazăm pe dvs, ca parteneri în educație, să transmiteți copiilor dvs. nu numai încrederea de a veni la școală, dar și încrederea în decizia dvs, ca părinți, de a alege această școală pentru ei.

Credem cu tărie că, atâta timp cât situația epidemiologică ne permite să rămânem în scenariul verde sau galben, trebuie să depunem toate eforturile în a susține activități în școală,  în varianta ‘față în față’, având în vedere binele superior al elevilor și echilibrul lor socio-emoțional. 

Datorită faptului că asistăm la un proces continuu de suprasaturație informațională, este nevoie să distingem între o varietate foarte mare de informații venită pe canale diverse. Căutarea de informații are rolul de a ne ajuta să ne simțim în siguranță, ne oferă căi de acțiune și ne ghidează comportamentul. Însă, acest aspect poate deveni problematic dacă devine foarte accentuat: căutatul excesiv de informații sporește sentimentele de frică și copleșire.

În concluzie, școala poate decide tipul de scenariu pe care alege să îl implementeze, însă nu poate face alegeri personalizate pentru fiecare clasă. Lăsăm acest lucru în mâinile autorităților și specialiștilor care vor face recomandările necesare, atunci când va fi cazul. 

Școala noastră este pregătită pentru fiecare elev al său, prin echipele de profesori și de cadre didactice auxiliare, de colaboratori specialiști în sănătate publică sau dascăli special angajați pentru a susține prezența elevilor în școală, în această situație fără precedent. Spațiile școlii au fost regândite și oferta școlii a fost adaptată pentru a-i proteja pe elevii noștri.

Chiar dacă școala a venit în întâmpinarea unor cazuri excepționale, prin variantele educaționale de Live Streaming sau program scurt, dorim să vă transmitem faptul că nu încurajăm aceste două variante, în afara cazurilor medicale justificate.

Programul educațional în intervalul 8:30-16:00, reprezintă misiunea pe care Liceul teoretic ‘Elf’ și-o asumă. Această Misiune înglobează, fără echivoc, modul în care la Elf, înțelegem și dorim să facem educație în continuare.

 Oferta școlii noastre reprezintă un program complex de educație de la care nu ne vom abate ci mai mult, dorim și depunem eforturi ca în mod constant să îmbunătățim această ofertă educațională, pornind de la interesul superior al elevilor.

Considerăm că varianta școlii ‘față în față’, în scenariul verde sau galben, implicând participarea efectivă la întregul program educațional, oglindește principiul superior al interesului elevilor și este în beneficiului lor direct atât din punct de vedere educațional cât și socio-emoțional.

Avem toată încrederea că vom putea participa în continuare, împreună, la proiectele minunate ale școlii noastre pentru acest an școlar!

Cu considerație,
Conducerea Liceului teoretic ‘Elf’

02.10.2020