Filozofie educațională

Fiecare școală are povestea ei, iar povestea Elf este o poveste despre aripi, despre educație ca o țară a minunilor, ca o aventură a cunoașterii.

O școală cu o tradiție înrădăcinată în valorile comunității clujene, viziunea Elf eliberează educația românească de prejudecăți, demonstrând că a gândi liber și creativ, a fi empatic și responsabil sunt valori necesare și fundamentale pentru a reuși schimbări majore de paradigmă în abordarea curriculumului românesc. 

Valorile unei comunități, principiile și credințele care ghidează ceea ce se întâmplă într-o școală sunt rădăcinile sale, iar școala noastră demonstrează că specificitatea fiecăruia, vocea și nevoile fiecăruia dintre noi modelează viitorul.

Școala primară ELF

Scopul nostru este de a valoriza, de a susține și de a sărbători comunitatea Elf, în contextul clujean. Filosofia acestei școli gravitează în jurul valorilor în care credem cu tărie, astfel că însemnătatea acestora va putea fi resimțită în toată activitatea pe care o desfășurăm în școală alături de elevii noștri. Ne dorim să parcurgem împreună procesul de învățare și să facem din acesta un drum pe cât de plin de valoare, pe atât de plăcut și armonios, pe termen lung. În jurul acestor valori, misiunea noastră devine clară, autentică și responsabilizează, atât echipa Elf, cât și elevi și părinți, deopotrivă. La școala primară Elf, elevii noștri vor găsi:

-un spațiu ofertant care duce spre explorare, reflecție, curiozitate, profunzime
-o echipă de profesori care se deschide către elevi, cu toate resursele de care dispune
-sprijin constant și parteneriat cu elevii și cu părinții
-atenție și considerație pentru nevoile fiecăruia
-un spațiu în care fiecare copil este privit ca fiind competent, valoros și cu un potențial unic

Elev la ELF

Elevii de la ELF sunt curioși, creativi, empatici  și responsabili. Le place să învețe și se bucură de multitudinea de oportunități de studiu pe care școala li le pune la dispoziție. Oferim elevilor un mediu sigur și echilibrat, în care pot crește armonios, dezvoltând o gamă largă de abilități, cunoștințe și atitudini, astfel încât să pășească spre viitor cu încredere și entuziasm.