Dragi elevi, dragi părinți și bunici, dragă echipă ELF!

Bine ați venit la școală! Deschidem azi,  împreună, noul an școlar 2022-2023!
Să facem, așadar, puntea între ultima zi de școală și azi, 5 septembrie, prima zi de școală, prima zi a unei noi explorări. Suntem siguri că azi, mai mult ca oricând, aveți povești de povestit, amintiri de amintit și bucurii de împărtășit după o lungă vacanță de vară. Azi, îmbrățișările sunt mai strânse, sclipirile din ochi mai vii, bucuria revederii mai puternică. Să trăiți azi, dragi copii și profesori, intensitatea primei zile de școală!
Ca în fiecare an, școala nu intră în vacanță vara. De îndată ce începe vacanța mare, ne pregătim pentru următorul an școlar, pentru că, pe perioada verii, cel puțin un copil, în fiecare zi, își întreabă părinții: Când începe școala?
Am reușit, așadar, ca vara aceasta să creăm în școală noi spații de învățare, pe care le veți descoperi alături de profesorii voștri. Ne dorim să creăm experiențe de învățare valoroase în acest spațiu al creativității, dorinței de cunoaștere, descoperirilor și valorilor comune care ne aduc împreună la ELF.

Proiectul cultural ELF 2022-2023 care ne va ghida anul acesta se numește PALM – MUZEU PORTABIL (Portable art life museum). Provocările vă vor duce spre lumea din jurul vostru, pentru a o așeza în PALMĂ și a o observa, asculta, descoperi, explora. Doar de atât aveți nevoie pentru a ajunge, mai apoi, la a vă descoperi pe sine.
De la grădiniță și până la liceu, Elf-ul vă invită, prin acest nou proiect cultural, la  scurte explorări – provocări, atât spre interior cât și spre exterior, de la culoare, lumină, pattern-uri, limbajul copacilor și harta sunetelor  până la  colecții, structuri, gânduri și cuvinte, toate potrivite exploratorului de orice vârstă. Proiectul este un îndemn continuu înspre creativitate, schimbarea perspectivei,  experimentare, cunoaștere proprie, cunoaștere activă și conștientă a ceea ce ne înconjoară. Muzeul portabil este o temă amplă, generoasă, multidisciplinară, care integrează ancore puternice ale ELF-ului precum metacogniția, digitalizarea, educația outdoor și învățarea prin investigare. Vom face vizibilă această explorare prin crearea unor mici spații expoziționale la care să se raporteze copiii, profesorii și părinții și care să ofere posibilitatea transferului de competențe dobândite. Toate acestea vor duce spre o învățare autentică și personalizată, spre experiențe de învățare unice pentru fiecare dintre noi. 
Ceea ce vă urez, pentru acest an școlar, este ca experiența personală a fiecăruia dintre voi să fie aceea care vi se potrivește cel mai bine, care vă ajută să creșteți cel mai mult, care vă susține în a fi autonomi, responsabili, inovativi, rezilienți și reflexivi. 

Azi, pentru mine,  ELF înseamnă:

E de la Explorare și Eficiență
L de la Libertate
F de la Firesc și Fundamental

Mai pe scurt: O educație ce îmi oferă libertate și firesc în viață. 
Pentru voi, ce va însemna ELF anul acesta? Păstrați în minte această provocare, despre care vom vorbi la final de an școlar.
Să aveți un an școlar 2022-2023 minunat!

Silvia Cobusneanu
Director- Sediul Coșbuc