Sunt ceea ce găsesc în drumul meu  - proiect cultural PALM

Inspirați de cuvintele lui Alfred Tennyson  „Sunt o parte din tot ce am găsit în drumul meu”, am invitat copiii să recreeze sau să-și imagineze un traseu prin pădure.

Proiectul cultural din acest an școlar, denumit PALM (Portable Art & Life Museum) invită la o explorare a lumii din jurul nostru, pentru a o așeza în PALMĂ și a o observa, asculta, descoperi. Doar de atât avem nevoie pentru a ajunge, mai apoi, la descoperire de sine.

Drumul a fost redat prin scrierea unor linii verticale, orizontale sau șerpuite pe pietre și prin dispunerea acestora în așa fel încât să formeze o cărare. Copiii au redat, apoi, prin desen obiectele sau ființele pe care le întâlnesc în drumul lor.
Activitatea nu a fost doar o invitație la călătorie și de a privi cu ochii larg deschiși, ci și un drum al cunoașterii. De la direcția în care „călătorul” a ales să pășească și până la desenarea unor elemente (frunze, ciuperci, copaci, lupi, veverițe sau munți), fiecare alegere și fiecare acțiune a spus o poveste despre copil, despre dorințele și interesele lui.