Târgul caritabil de Crăciun

În luna decembrie, proiectul cultural PALM ne invită nu doar să onorăm obiceiurile și tradițiile românești, ci să privim cu atenție în jur și să transformăm elemente care ne înconjoară în simboluri ce marchează împodobirea bradului și a casei, pentru sărbătoarea Crăciunului.

Așadar, am adus împreună obiecte strânse de-a lungul anului în drumețiile și experiențele noastre de învățare: conuri, lemne, felii de portocale, bețe, lut și le-am transformat în ornamente de Crăciun, pentru a vorbi, în locul nostru despre generozitate, frumos, emoție, tradiție.

Filmulețul alăturat prezintă doar o parte din obiectele confecționate de copiii și cadrele didactice din Grădinițele ELF pentru TÂRGUL CARITABIL DE CRĂCIUN, ediția decembrie 2022.

Sumele de bani ce urmează a fi strânse anul acesta la târg, cu implicarea părinților, se vor duce către trei cauze care ne-au sensibilizat și ne-au atras atenția:

  1. Construcția unui loc de joacă incluziv, care să aducă împreună copiii cu dizabilități și copiii tipici, din comunitatea Cluj-Napoca – proiect inițiat de Centrul de zi pentru copii cu deficiențe neuromotorii „Grădinița Malteză” și alți colaboratori.
  2.  Achiziționarea de pilote, perne, saltele pentru beneficiarii centrelor din cadrul  DGASPC – Cluj (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului)
  3. Achiziționarea de aparatură sau materiale necesare pentru Secția Clinică Neonatologie – Prematuri, din Cluj-Napoca.

„Existăm vremelnic prin ceea ce luăm din jur, dar vom trăi veșnic prin ceea ce dăruim.” – Douglas M. Lawson